bedrijfsleven
 

FAQ - veelgestelde vragen over het NL-menu

 

Is het NL-menu een search-engine?

Het NL-menu is een gerubriceerde webindex (startpagina) met diverse blader- en zoekopties. U kunt bladeren (browsen) op rubriek, plaatsnaam en/of provincie en websitenaam. Met de zoekopties doorzoekt u de in de NL-menu-database opgenomen websitegegevens. Websites worden handmatig (door de redactie) bekeken, voorzien van een omschrijving en vervolgens in de database opgenomen. Alleen de gegevens van de beginpagina van een website (zoals de naam van de website, verantwoordelijke organisatie, de URL etc.) worden opgenomen in de database, geïndexeerd en vervolgens doorzoekbaar gemaakt; dit in tegenstelling tot search-engines waarbij hele websites integraal worden geindexeerd, en dus ook integraal doorzoekbaar zijn.

 

Hoe wordt mijn website opgenomen in het NL-menu?

U kunt uw website via het NL-menu aanmeldformulier opgeven ter opname. Let op: particuliere websites met een persoonlijk karakter worden in principe niet opgenomen. Zie ook ons reglement van opname.

 

Mijn website is opgenomen, maar ik heb me zelf niet aangemeld. Hoe kan dit?

Opname in het NL-menu geschiedt, naast aanmelding door website-eigenaren, op basis van actief zoeken en toevoegen van relevante websites door de NL-menu-redactie. Bij opname in het NL-menu ontvangt u een standaardbevestiging van opname met de mogelijkheid uw websitegegevens via het wijzigingsformulier te corrigeren.

 

Is opname in het NL-menu gratis?

Opname in het NL-menu is gratis.

 

Worden mijn websitegegevens (waaronder e-mailadres) gebruikt voor reclame-doeleinden?

De in de NL-menu-database aanwezige gegevens worden uitsluitend voor NL-menu administratieve doeleinden gebruikt en worden gegarandeerd niet gebruikt voor reclame-doeleinden.

 

Biedt het NL-menu de mogelijkheid om te adverteren?

De Koninklijke Bibliotheek, welke de redactie over het NL-menu voert, heeft als overheidsinstelling het beleid om het NL-menu reclamevrij te houden. Derhalve worden geen advertentiemogelijkheden (o.a. via banners en/of buttons) geboden op de NL-menu pagina's en worden website-omschrijvingen zo neutraal mogelijk weergegeven en van wervende teksten ontdaan. Tevens is het niet mogelijk de volgorde van zoekresultaten te beïnvloeden (ranking).

 

Ik heb mijn website een tijd geleden aangemeld. Waarom is hij nog niet opgenomen?

Gemiddeld wordt een website drie weken na aanmelding verwerkt en toegevoegd aan de NL-menu-database. Dit is een gemiddelde waaraan geen rechten ontleend kunnen worden. In drukke periodes, of in tijden van onderbezetting en/of vakantie van de redactie kan de verwerkingstijd oplopen. Let op: de redactie verwerkt uitsluitend aanmeldingen afkomstig van het NL-menu aanmeldformulier.

 

Mijn websitegegevens staan verouderd in het NL-menu. Hoe verander ik dit?

Middels het NL-menu wijzigingsformulier kunt u uw websitegegevens door de redactie laten wijzigen. De verwerkingstijd van wijzigingen bedraagt gemiddeld een werkweek.

 

Ik kom via een link op het NL-menu terecht en nou kan ik niet meer terug (back-functie werkt niet)

U kunt met uw browser altijd terug (back).

  • In Internet Explorer zit standaard naast de backknop een klein neerwaartsgericht pijltje. Klik het aan en u kunt terug in de geschiedenis (history) van uw internet sessie.
  • In Netscape is het een kwestie van de backknop een paar seconden indrukken en u kunt terug in de geschiedenis (history) van uw internet sessie.

 


NL-menu: de webindex voor Nederland, sinds 1992